Suroviny
- sůl
- části kuřete
- kuřecí prsa 2 ks
- pepř
- řapíkatý celer 2-3 ks
- libeček ( - volitelné )
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- cibule 1 ks
- bobkový list
- nové koření
Postup přípravy
Do hrnce dáme části kuřete na vývar a zalejeme studenou vodou. Necháme vařit, jakmile nám na povrchu vznikne pěna, odebereme ji. Přidáme sůl, pepř, bobkový list a nové koření a necháme dalších 45 minut vařit.
Poté dáme do hrnce řapíkatý celer, mrkev, petržel, cibuli, kuřecí prsa a dále vaříme asi 20 minut. Vývar scedíme a vložíme do něj nakrájenou zeleninu, kuřecí prsa (maso). Před podáváním přidáme nasekanou petrželovou nať.
Polévku podáváme s domácími nudlemi nebo kapáním, které podáváme zvlášť.