Suroviny
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- červená cibule 2 ks
- česnek 1 stroužek
- červená paprika (sladká) 1 lžíce
- kmín 1/4 lžičky
- kuřecí paličky (bez kůže) 8 ks
- kuřecí vývar 1 hrnek
- červený vinný ocet 1 lžíce
- rajský protlak 1 lžíce
- cukr 1 lžička
- sůl
- černý pepř (čerstvě namletý)
- cherry rajčata 225 g
- zakysaná smetana (při podávání)
Postup přípravy
- V širokém kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek, papriku a kmín a na mírném ohni opékejte asi 5 minut (pozor, paprika se nesmí připálit, byla by hořká). Přidejte kuřecí maso a opékejte asi 5 minut, dokud se ze všech stran nezabarví.
- Vývar, ocet, rajčatový protlak a cukr smíchejte dohromady. Směs přelijte přes kuře a přiveďte do varu. Ochuťte solí a pepřem, přikryjte a na mírném ohni duste asi 25 minut, dokud nebude maso měkké.
- Přidejte rajčátka a zatřeste kastrolem, aby se promíchala s omáčkou. Přikryjte a nechte pobublávat dalších 5 minut. Podávejte horké se lžící zakysané smetany a čerstvým pečivem.