Head
- kuřecí řízek 5 kusů
Head
- zelenina 1 sáček
Postup přípravy
1. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. V pánvi si na oleji orestujeme mraženou zeleninu, přiklepneme do ní vejce a zamícháme, necháme ztuhnout.
2. Na každý plátek masa vložíme anglickou slaninu a na to kupičku zeleninovo-vaječné směs z pánve. Každou porci zabalíme jako měšec a zavážeme motouzem. Na dno pekáče dáme olej, vyrovnáme měšce, které opět překryjeme slanino, jemně podlijeme a dáme péct. Kontrolujeme a podléváme. Před dokončením ještě posypeme strouhaným sýrem a necháme gratinovat.
3. Brambory na kaši uvaříme doměkka v osolené vodě, přidáme kus másla a horké mléko a umixujeme jemnou kaši.
4. Čínské zelí si nakrájíme na nudličky, přidáme další pokrájenou zeleninu, osolíme a opepříme a dobře promícháme ve větší míse. Nakonec přidáme podle vlastní chuti ocet, sůla cukr.