Suroviny
- kuřecí maso 1 kg
- cibule 1 kus
- vejce 1 kus
- olej 3 lžíce
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1.Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Ze soli, pepře, podravky, sušeného česneku, grilovacího koření, vejce a škrobu si uděláme marinádu, do níž maso aspoň přes noc, ale nejlépe na 24 hodin naložíme.
2. Nakrájíme si zeleninu: zelí na jemné kousky, pórek a cibuli na půlkolečka, nasekáme si dva stroužky česneku.
3. Na pánvi necháme zkaramelizovat lžíci cukru a lžíci octa, přidáme 2 lžíce oleje a zeleninu, osmažíme na prudko, okořeníme solí, pepřem, drceným kmínem, nakonec přidáme sójovou omáčku. Zelenina musí zůstat křupavá, smažíme deset minut. Dáme do mísy stranou a na pánev si dáme rozpálit další lžíci oleje.
4. Nyní prudce orestujeme za stálého míchání naložené kuře se zbylými dvěma stroužky česneku (maso nesmí pustit šťávu), přidáme sójovou omáčku a jakmile maso chytne barvu, stáhneme je z ohně. Nakonec smícháme se zeleninou a ještě zakápneme sójovou omáčkou a olejem.
5. Před přípravou masa si obvyklým způsobem uvaříme rýži, kterou můžeme dochutit troškou kari nebo kurkumy – pokud chceme - a solí.