Suroviny
- kuřecí maso 1 kg
- citron None
- máslo 2
- bazalka None
- kuřecí bujón None
- koriandr None
- steakové koření None
Postup přípravy
Kousky kuřecího masa osmahneme na másle a oleji 12 až 14min. Vyjmeme a v téže pánvi osmažíme zeleninu. Mrkev na kolečka, řapíkatý celer na tenčí plátky, menší cibulky stačí na čtvrtky. Restujeme jen pět minut, aby zelenina nebyla rozvařená, ale zůstala na skus. Přidáme maso a zalijeme je šťávou z citronu a posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a zalijeme kuřecím bujonem (ne mnoho, nesmí to plavat) a 30 minut dusíme. Do hotového pokrmu přidáme 2 lžíce másla, které jen necháme volně rozpustit, jídlo ozdobíme lístky z celeru, petrželkou a bazalkou. Podáváme s francouzským chlebem, nebo bílou vekou. Všechny recepty si samozřejmě upravujeme dle množství, které chceme podávat.Teplota: 160 a 120°CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 8Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: řeckáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 30-60 minutRecipe category: hl. chod/ restování/ dušeníHlavní chodKuřecí maso se zeleninou a citronem
Kuřecí maso se zeleninou a citronem
postup:Kousky kuřecího masa osmahneme na másle a oleji 12 až 14min. Vyjmeme a v téže pánvi osmažíme zeleninu. Mrkev na kolečka, řapíkatý celer na tenčí plátky, menší cibulky stačí na čtvrtky. Restujeme jen pět minut, aby zelenina nebyla rozvařená, ale zůstala na skus. Přidáme maso a zalijeme je šťávou z citronu a posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a zalijeme kuřecím bujonem (ne mnoho, nesmí to plavat) a 30 minut dusíme. Do hotového pokrmu přidáme 2 lžíce másla, které jen necháme volně rozpustit, jídlo ozdobíme lístky z celeru, petrželkou a bazalkou. Podáváme s francouzským chlebem, nebo bílou vekou. Všechny recepty si samozřejmě upravujeme dle množství, které chceme podávat.
Kuřecí maso se zeleninou a citronem
Podívej se v kurníku a na zahrádce, ať to nedá hodně práce. Tento lehký recept pochází z Řecka a přílohou je pouze bílý natrhaný chléb, jak velí tamní tradice
Ingredience:
1 kg kuřecích prsou
Mrkev
Řapíkatý celer
Cibule (šalotka)
Citron
2 lžíce másla
Celerová nať, petrželka, bazalka
Kuřecí bujon
Koriandr
Steakové koření
Cayenský pepř a sůl