Kuřecí korma
Kuřecí Korma
Zdroj: profimedia.cz
Kuřecí Korma
Zdroj:
profimedia.cz
Korma je skvělé a méně pálivé kari, které dodává pokrmu typickou exotickou chuť. Podávejte s rýží, ale vyzkoušet můžete i různé chlebové placky.
Suroviny
-
Slunečnicový olej
2 lžičky
-
Cibule
1 ks
-
korma pasta (např. Marks&Spencer nebo Tesco)
4 lžíce
-
kuřecí prsa
2 ks
-
Smetana
100 ml
-
Voda
100 ml
-
pražené mandle
Postup přípravy
- Olej rozehřejte na pánvi. Přidejte oloupanou a nasekanou cibuli a několik minut ji opékejte a potom přidejte korma pastu.
- Přidejte kuřecí maso a pár minut je opékejte a obracejte. Vmíchejte smetanu a vodu.
- Přikryjte a na mírném ohni duste 20 minut nebo dokud nebude maso měkké a omáčka nezhoustne. Posypte mandlemi a podávejte s rýží.
Zdroj receptu
Martina Čerňanská