Prostřeno: Šneci v morkové kosti
Šneci v morkové kosti
Šneci v morkové kosti
Morek je naprostá delikatesa. Pokud jste ještě neochutnali, nastal právě ten čas, kdy byste tento recept měli vyzkoušet!
Suroviny
-
morka
10 kusů
-
česnek
1 palice
-
křepelčí vejce
10 kusů
-
máslo
100 g
-
iberijská šunka
100 g
-
červené burgundské víno
1 láhev
-
sherry
100 ml
-
pepř
-
šnečí maso
1 kg
-
kudrnka
( - volitelné )
Postup přípravy
- Z morkových kostí vyřízneme morek, který namočíme do osolené vody s trochou octa.
- Šalotky a česnek nakrájíme a pomalu vaříme s vínem, máslem, solí a pepřem do zredukování tekutiny, potom rozmixujeme.
- Morkovou kost naplníme trochou pyré, dáme 12 uvařených šneků a plátek morku, posolíme, opepříme a zapečeme.
- Na každou kost dáme plátek iberijské šunky a zastřené křepelčí vajíčko, posypeme petrželkou a podáváme s bagetou.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
Zdroj receptu
Prostřeno, soutěžící