Na bbq omáčku
- rajčatové pyré 400 g
- cibule 1
- ocet 1 lžíce
- brusinky 1 lžíce
- bobkový list 2
- omáčka 2 lžíce
- pepř
- česnek 4 stroužky
- olivový olej 2 lžíce
Postup přípravy
- Vepřová žebírka nakrájejte na kousky a vložte do marinády. V hrnci svařte pivo s worcesterovou omáčkou, přidejte sůl, pepř, snítky rozmarýnu, nasekanou chilli papričku, med a hořčici. Přidejte vodu nebo vývar, vložte pokrájená vepřová žebra a pozvolna vařte asi hodinu. Žebra nechte v marinádě vychladnout, nejlépe do druhého dne, vyjměte z marinády, otřete a pozvolna grilujte asi 15 minut. V průběhu grilování maso potírejte zbylou marinádou.
- Na olivovém oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli s česnekem, přidejte třtinový cukr, nechte zkaramelizovat, přidejte ocet, nechte odpařit, a nakonec přidejte worcesterovou omáčku, rajčatové pyré s prolisovaným česnekem, kompotované brusinky, sůl, pepř a nechte 10 minut provařit.
- Omáčku podávejte k žebrům.