Suroviny
- kuřecí skelet (+ zbylé kosti a kůže)
- kuřecí prsa (bez kůže)
- řapíkatý celer
- mrkev
- pórek
- cibule
- citronová šťáva
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- pepř
- pažitka
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 1. dílu s tématem KUŘE najdete v novém speciálu, kde nechybí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Do studené vody vhoďte kuřecí skelet a veškeré kosti. Nechte zavařit, jakmile se voda začne vařit, vznikne na povrchu pěna, kterou musíte odstranit. Poté můžete vývar ochutit solí, pepřem, bobkovým listem a pár kuličkami nového koření. Přidejte nakrájenou zeleninu – řapíkatý celer, pórek, mrkev a cibuli. Vývar nechte hodinku povařit na mírném ohni.
- Po hodince dejte do vývaru jeden kus kuřecích prsou a nechte je pomalinku vařit na 90 °C. Po cca 20 minutách vývar sceďte. Na dno talíře nakrájejte trošku uvařené zeleniny, kuřecí prsa nakrájejte na plátky a položte na zeleninu. Zakápněte citronovou šťávou a vše zalijte čirým vývarem. Ozdobte čerstvou pažitkou a mořskou solí.