Voňavý koriandr je doma především v asijské kuchyni, ale pomalu už domácní i na našich zahrádkách. Zkuste z něj připravit netradiční pesto a oživit jím klasické pečené kuře. Čekejte velmi osvěžující výsledek!
6 porcí
90 minut
Suroviny
Česnek
3 stroužky
Sůl
Pepř
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
nasekaný čerstvý koriandr
1 hrnek
Olivový olej
1/4 hrnku
velké kuře
1 ks
Postup přípravy
V mixéru umixujte pastu z česneku, soli, pepře, citronové kůry a šťávy, koriandru a oleje.
Ostrým nožem udělejte do kuřete zářezy do strany s kůží na prsou, stehnech a spodních částí stehen (paličkách). Pesto vetřete do celého kuřete a zejména do zářezů.
Přikryjte a dejte do lednice alespoň na 1 hodinu, nejlépe přes noc.
Kuře dejte na pekáč a pečte 45–50 minut na 180 °C, párkrát během pečení obraťte. Podávejte s pečenými nebo novými bramborami, salátem nebo zeleninou dušenou v páře.