Suroviny
- Kokosový olej 1 lžíce
- kukuřice (klasy) 2 ks
- cibule 1 ks
- červená paprika 1 ks
- kokosové mléko 1 plechovka (400 ml)
- zeleninový vývar 400 ml
- šafrán
- uzená červená paprika 1 lžička
- sůl
- pažitka
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na středním plameni rozpusťte v hrnci kokosový olej a jemně poduste kukuřici, cibuli a papriku, až budou doměkka a dozlatova.
- Odstavte z tepla a přendejte do mixéru. Přidejte kokosové mléko, zeleninový vývar a koření a jemně rozmixujte v pulzním režimu, aby byla polévka krémová, ale zůstaly v ní nějaké kousky.
- Dochuťte podle chuti solí a pepřem, před podáváním ohřejte na pár minut v hrnci a ozdobte posekanou pažitkou.