Suroviny
Chilli omáčka
- chilli (zbavené semínek a pokrájené) 6 ks
- česnek (oloupaný a utřený) 1 stroužek
- petrželka (nakrájená) 1 hrst
- sůl špetka
- extra virgin olivový olej 120 ml
Pokud netrváte na vegetariánské verzi, můžete použít i kuřecí vývar. A místo másla lze přidat 2 lžíce olivového oleje.
Postup přípravy
- Kukuřičné klasy vložte do velkého hrnce s vodou a vařte asi 15 minut. Jakmile budou uvařené, okrojte všechna kukuřičná semena z klasu.
- Máslo (nebo olivový olej) dejte do většího rendlíku společně s cibulí a restujte dosklovata. Přidejte kukuřičná semena, promíchejte a restujte dalších pár minut.
- Přilijte vývar a přiveďte k varu. Vařte zakryté asi 20–30 minut, dokud není kukuřice úplně měkká.
- Jakmile bude kukuřice uvařená, dochuťte polévku solí, pepřem a poté rozmixujte tyčovým mixérem. Případně ještě dochuťte.
- Chilli omáčka: Ve hmoždíři podrťte chilli papričky, česnek, petrželku a sůl, postupně ke směsi přilévejte olivový olej.
- Polévku podávejte teplou, či studenou a zakápnutou chilli omáčkou.