Suroviny
- kukuřice (klasy na špejli) 6 ks
- olivový olej 50 ml
- majonéza 100 g
- limetková šťáva 2 lžíce
- česnek (nasekaný najemno) 2 stroužky
- chilli papričky (bez semínek nakrájená najemno) 1/2 ks
- strouhaný parmazán 40 g
- koriandr (čerstvý)
Odkaz
Další skvělé recepty najdete ve Speciálu GRILOVÁNÍ !
Připravili jsme pro vás výběr těch nejlepších grilovacích receptů pro letní sezónu. Hoďte s námi na oheň maso, ryby, zeleninu i ovoce a užijte si vaření pod širým nebem!
Postup přípravy
- Rovnoměrně kukuřici potřete olivovým olejem. Pak ji grilujte na mírném ohni. Po celou dobu ji otáčejte, dokud není ugrilovaná dokřupava.
- Hotovou kukuřici naaranžujte na talíř a nechte vychladnout přibližně 3 minuty. Mezitím v misce smíchejte kombinaci majonézy, limetkové šťávy, česneku a chilli papričky.
- Hotové kukuřice metličkou pomažte připravenou majonézovou směsí. Posypte sýrem a dozdobte čerstvým koriandrem.
- PRIMA TIP: Pokud máte rádi pálivá jídla, přidejte o špetku víc chilli.