Suroviny
- hřebíček ks
- krůtí prsa
- pomeranč 6 ks
- med
- olej
- cibule 1 ks
- grilovací koření
- červená mletá paprika sladká
- rýže basmati
- bobkový list
Postup přípravy
Krůtí prsa nakrájíme na medailonky a naložíme přes noc do marinády, kterou připravíme z medu, vody, oleje, cibulky nakrájené najemno, dochutíme grilovacím kořením a červenou mletou sladkou paprikou. Tři pomeranče nakrájíme na plátky, vložíme je na dno zapékací mísy, na to dáme maso, pokapeme vymačkanou pomerančovou šťávou a dáme péct pod alobalem na nejvyšší stupeň asi na hodinu. Maso podáváme s rýži basmati, kterou uvaříme s hřebíčkem a bobkovým listem (koření dáme do pytlíčku na koření.