Suroviny
- krůtí prsa 300 g
- hladká mouka 2 lžíce
- strouhaný parmazán 1 hrst
- sůl
- olivový olej 2 lžíce
- máslo 2 lžičky
- česnek 3 stroužky
- drůbeží vývar 150 ml
- smetana ke šlehání 100 ml
- strouhaný parmazán 2 lžíce
- kapary 2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- hladkolistá petržel
- pepř
Postup přípravy
- Krůtí prsa nakrájejte na 1 cm vysoké plátky, osolte a opepřete. V misce smíchejte hladkou mouku s hrstí parmazánu a maso v této směsi obalte.
- Do pánve vložte olej a máslo a na středním plameni rozpalte. Do tuku vložte maso a opečte ho z obou stran dozlatova (asi 3 minuty z každé strany). Mezitím si očistěte česnek a nakrájejte na silnější plátky. Když je maso hotové, do pánve přihoďte česnek a asi minutu restujte, než se rozvoní. Pak česnek vyndejte.
- Do pánve přilijte vývar a přiveďte k varu. Pak přilijte smetanu, přiveďte k varu a přisypejte parmazán. Míchejte do zhoustnutí. Do omáčky vmíchejte kapary a citronovou šťávu, ještě chviličku provařte a pak pánev odstavte.
- Podávejte s těstovinami ozdobené sekanou petrželkou.