Suroviny
- sůl
- olej 3 lžíce
- krůtí maso 750 g
- bobkový list 2 ks
- jalovec 4 kuličky
- chleba 5 ks
- pepř 8 kuličky
- koření nové 8 kuličky
- cibule 300 g
- česnek 2 ks
- majoránka
- kmín
- pepř
- paprika
- sušené houby
Postup přípravy
Den předem si svaříme polovinu koření s vodou, tímto vývarem pak zalejeme osolené nakrájené krůtí maso potřené česnekema necháme přes noc marinovat. Den předem si také namočíme sušené houby. Zpěníme na oleji cibuli dozlatova, přidáme mletou papriku, kmín, na tom orestujeme krůtí maso, osolíme.
Přidáme vodu, bobkový list, jalovec, houby, pepř celý a necháme dusit do změknutí. Mezitím dolejeme vodua ještě povaříme. Zahustíme postrouhanou střídkou chleba, dochutíme solí, majoránkou. Podáváme ve vydlabaném chlebu, který má seříznutý vršek. Ozdobíme větvičkou z jehličnatého stromku a feferonkou.