Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krůtí kebab s estragonem a černými olivami

4 porce
do 2 hodin
Krůtí kebab s estragonem a černými olivami
Krůtí kebab s estragonem a černými olivami Autor: Michal Šajmir
Krůtí maso má velmi jemnou chuť, proto se ho nebojte kombinovat s výraznými chutěmi. My jsme použili černé olivy a estragon, které kebaby promění v opravdovou lahůdku s chutí léta. A k nim si připravte klasické tzatziki...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Maso vložte do větší mísy, přidejte nasekané olivy, estragon, petrželku a na kostičky nakrájenou cibuli. Všechno společně důkladně prohněťte, až se ingredience dokonale spojí. Podle chuti osolte a dochuťte čtyřbarevným pepřem. Pokud je maso úplně libové, přidejte 2–3 lžíce olivového oleje, aby kebaby nebyly suché. Důkladně promíchanou směs nechte v lednici 2–3 hodiny odpočívat.
  2. Následně z masa tvarujte placaté šišky dlouhé cca 7–8 cm a napíchněte je na špejle, které jste předtím nechali namočené ve studené vodě asi půl hodiny. Díky tomuto máčení špejle nebudou při grilování hořet ani černat.
  3. Připravené kebaby grilujte na grilu nebo na pánvi z obou stran do zlatohněda. Podávejte s listovým salátem a čerstvými tzatziki.
  4. Na přípravu tzatziki si omyjte a nahrubo nastrouhejte okurku. Pořádně ji osolte a v jemném cedníku nechte 1–2 hodiny odkapat. Nakonec zbylou tekutinu z okurky důkladně vyždímejte.
  5. Okurku poté smíchejte s jogurtem a ochuťte bylinkami, najemno nasekaným česnekem a citronovou šťávou. Na závěr osolte a opepřete, důkladně promíchejte a nechte vychladit v lednici.
Reklama

Foto: Michal Šajmir; www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama