Na ozdobu
- malina 1 hrst
Postup přípravy
1
Do kastrůlku vlijeme mléko, přidáme špetku soli, vanilkový a krupicový cukr a rozšleháme žloutek
Za stálého míchání uvedeme do varu a pak pomalu přisypáváme krupici, až vznikne hustší krupicová kaše
Odstavíme a občas promícháváme, aby se nevytvořil škraloup
Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh
Nasekané vlašské ořechy a hrozinky s trochou skořice krátce povaříme asi tři minuty v trošce vody s rumem
Necháme odstát a scedíme
Do ještě horké krupicové kaše vmícháme povařené hrozinky s ořechy a zapracujeme hotový sníh z bílků
Hmotou plníme mělké, studenou vodou vypláchnuté šálky či jiné formičky
Necháme vychladnout
Pak bochánky vyklopíme na talířky, na kterých je budeme podávat
2
Na krém si ve šlehači ušleháme maliny, cukr moučku a vaječný bílek
Hustým krémem (pěnou) ozdobíme flameri
Přidáme čerstvé maliny a malinový protlak
Podáváme chlazené