Suroviny
Postup přípravy
- Chlebový kvásek namočte do studené vody, promíchejte a nechte alespoň hodinu odstát. Doporučujeme ale nechat kvásek namočený přes noc, jeho chuť bude výraznější.
- Brambory zatím uvařte ve slupce, poté je oloupejte a nakrájejte na kousky.
- Kvásek ve vodě rozkvedlejte, přidejte sůl, kmín, houby a vařte, než kvásek zhoustne.
- Cibulku nakrájejte nadrobno, usmažte dozlatova, přidejte vejce a míchejte. Vajíčka by měla zůstat lehce syrová.
- Za stálého míchání kontrolujte, zda je kyselo husté se sklovitou barvou.
- Vmíchejte cibulku s vejci, které se v tom okamžiku srazí.
- Přidejte uvařené brambory a Krakonošův pokrm je hotový. Na talíři už jen zasypte pokrájenou pažitkou a podávejte.