Klasická regionální pochoutka s nezaměnitelnou chutí, kterou jí dodá chlebový kvásek. Takové je neodolatelné kyselo – poklad přímo z Krkonoš! Vyzkoušejte vyhlášenou verzi z restaurace Barevná dřevěnka.
Chlebový kvásek namočte do studené vody, promíchejte a nechte alespoň hodinu odstát. Doporučujeme ale nechat kvásek namočený přes noc, jeho chuť bude výraznější.
Brambory zatím uvařte ve slupce, poté je oloupejte a nakrájejte na kousky.
Kvásek ve vodě rozkvedlejte, přidejte sůl, kmín, houby a vařte, než kvásek zhoustne.
Cibulku nakrájejte nadrobno, usmažte dozlatova, přidejte vejce a míchejte. Vajíčka by měla zůstat lehce syrová.
Za stálého míchání kontrolujte, zda je kyselo husté se sklovitou barvou.
Vmíchejte cibulku s vejci, které se v tom okamžiku srazí.
Přidejte uvařené brambory a Krakonošův pokrm je hotový. Na talíři už jen zasypte pokrájenou pažitkou a podávejte.