Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krkonošské kyselo

4–6 porce
do 1 hodiny
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
Klasická regionální pochoutka s nezaměnitelnou chutí, kterou jí dodá chlebový kvásek. Takové je neodolatelné kyselo – poklad přímo z Krkonoš! Vyzkoušejte vyhlášenou verzi z restaurace Barevná dřevěnka.
Reklama

Suroviny (4–6 porce)

Reklama

Postup

  1. Chlebový kvásek namočte do studené vody, promíchejte a nechte alespoň hodinu odstát. Doporučujeme ale nechat kvásek namočený přes noc, jeho chuť bude výraznější.
  2. Brambory zatím uvařte ve slupce, poté je oloupejte a nakrájejte na kousky.
  3. Kvásek ve vodě rozkvedlejte, přidejte sůl, kmín, houby a vařte, než kvásek zhoustne.
  4. Cibulku nakrájejte nadrobno, usmažte dozlatova, přidejte vejce a míchejte. Vajíčka by měla zůstat lehce syrová.
  5. Za stálého míchání kontrolujte, zda je kyselo husté se sklovitou barvou.
  6. Vmíchejte cibulku s vejci, které se v tom okamžiku srazí.
  7. Přidejte uvařené brambory a Krakonošův pokrm je hotový. Na talíři už jen zasypte pokrájenou pažitkou a podávejte.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama