Suroviny
- krevety (oloupané) 500 g
- máslo 2 lžíce
- cibule 2 ks
- kari koření 1/2 lžičky
- hladká mouka 2 lžičky
- smetana 250 ml
- sherry 2 lžíce
- sůl
Ideální rychlá večeře, ale i pokrm kterým zapůsobíte, pokud máte hosty. Na přípravu jsou nejvhodnější větší nebo střední krevety, oloupané a zbavené hlav, ocásky jim můžete nechat.
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte na něm dosklovata nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte krevety a promíchejte. Okořeňte kari, zaprašte moukou, přilijte smetanu, osolte a ochuťte přídavkem sherry. Vše dobře promíchejte a nechte asi 5 minut provařit.
- Podávejte s rýží nebo s čerstvou bagetou.