Suroviny
- kuřecí prsa (bez kosti a bez kůže) 3 ks
- sůl
- olivový olej 1 lžíce
- máslo 3 lžíce
- žampiony 230 g (cca 16–18 ks)
- pórek 3 stonky
- bílé víno 1/3 hrnku
- smetana 1 hrnek
- pepř
Postup přípravy
- Nejdřív si připravte kuřecí prsa: všechny kousky podélně rozřízněte a udělejte z nich šest tenčích plátků. Odblaňte a dochuťte všechny kousky z obou stran solí a pepřem.
- Na větší pánvi rozehřejte 1/2 lžíce másla a 1/2 lžíce olivového oleje. Jakmile se máslo rozpustí, vložte do pánve tři kuřecí plátky. Pečte 3–4 minuty z každé strany, dokud nebudou plátky krásně zlatavé a dostatečně propečené.
- Přendejte na talíř a zakryjte alobalem, aby plátky nevychladly. Pánev vytřete papírovou utěrkou a přidejte 1/2 lžíci másla a zbylý olivový olej. Proces opakujte a hotové plátky poté přidejte k první várce.
- Znovu vytřete pánev a na středním plameni rozpusťte 1 lžíci másla. Přidejte žampiony, pórek, špetku soli a restujte asi 5 minut, dokud žampiony nezměknou.
- Přilijte víno a povařte 2 minuty. Dále přilijte smetanu, zvyšte plamen a vařte cca 5 minut, dokud omáčka nezhoustne a lehce se nezredukuje.
- Vmíchejte poslední lžíci másla a dochuťte. Kuře naservírujte na talíř, zalijte hotovou omáčkou a podávejte s rýží nebo těstovinami.