Suroviny
Postup přípravy
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme bohatě hořčicí. Na sporáku v pekáči orestujeme na rozpáleném oleji ze všech stran, podlijeme vínem a dáme péct do trouby rozpálené na 180 stupňů C na maximálně dvě hodiny. Maso občas otočíme a polijeme výpekem, když je měkké, odkryjeme a necháme ještě trochu opéct. Poté vyndáme, v pekáči rozmícháme smetanu, zahřejeme a případně zahustíme francouzskou kuličkou (lžíce změklého másla smíchaná se lžící mouky). Povaříme do zhoustnutí a přes jemné síto přelijeme na králíka.
Oloupané brambory uvaříme doměkka. Cibulku spolu se slaninou osmahneme dozlatova na másle. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme, přidáme cibulku a slaninu.