Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Králičí ragú polévka

4 porce
do 2 hodin
Králičí ragú polévka
Králičí ragú polévka Autor: Hermína / Prima
Receptů na pečeného králíka jistě znáte hodně. Tentokrát pro vás šéf připravil trochu netradiční úpravu této české klasiky, a to v podobě králičí ragú polévky.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 7. dílu s tématem KRÁLÍK najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Králičí kosti a odřezky vhoďte do studené vody, přidejte kousky řapíkatého celeru, mrkev, kousek pórku a cibuli, dochuťte pár kuličkami nového koření, bobkovým listem, solí a pepřem a nechte asi hodinku vařit.
  2. Mezitím připravte knedlíčky. Dva žloutky a kapku smetany rozšlehejte. Světlý toastový chleba zbavte kůrky a nakrájejte na kostičky. Chléb zalijte žloutky a promíchejte, osolte a opepřete, ochuťte špetkou muškátového oříšku. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchávejte do směsi, přidejte také nasekanou petrželku. Z hmoty vytvarujte malé kulaté knedlíčky a uvařte ve vroucí osolené vodě, jsou-li vařené, vyplavou na povrch.
  3. Z králičího vývaru seberte vzniklou pěnu a přidejte do něj vnitřnosti z králíka – srdce, ledviny, játra...
  4. V jiném hrnci připravte základ na ragú – omáčku velouté. V hrnci rozpusťte máslo a přimíchejte hladkou mouku – stejně másla jako mouky. Připravte jíšku. Pokud vám jíška zbyde, můžete ji snadno uchovat na další použití v lednici.
  5. Králičí základ přeceďte a čistý vývar jemně zahustěte jíškou, kterou ve vývaru rozmixujte ručním šlehačem. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  6. Uvařenou zeleninu nakrájejte na kostičky, nakrájejte také uvařené maso.
  7. Zahuštěný vývar zalijte kapkou smetany a přidejte do něj nakrájenou zeleninu a maso a nasekanou pažitku.
  8. Podávejte s chlebovými knedlíčky.
Reklama

Králičí ragú polévka Foto:

 

Králičí ragú polévka Foto:

Králičí ragú polévka                                                                                                     Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama