Suroviny
- králičí maso 400 g
- olivový olej 3 lžíce
- česnek 2 stroužky
- feferonky 1 ks
- rozmarýn (čerstvý) 1 snítka
- bílé víno (suché) 100 ml
- rajčata (vetší) 4 ks
- hladkolistá petržel
- bílé pečivo (k podávání)
- sůl
Postup přípravy
- Maso z králičích prsou nakrájené na nudličky osmahněte na velké pánvi na oleji společně s česnekem nakrájeným na plátky. Osolte, přidejte feferonku zbavenou semínek a nakrájenou na nudličky, přisypte rozmarýnové lístky, podlijte vínem a nechte ho vyvařit.
- Přidejte rajčata nakrájená na kousky a asi 20 minut zahryté pomalu duste pěkně dohusta. Pokud to bude nutné, podlijte horkou vodou. Ozdobte nasekanou petrželkou.
- Jídlo, které je populární na italském ostrově Ischia, podávejte s bílým pečivem, nejlépe italskou ciabattou, a k tomu popíjejte bílé víno.