Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Králičí nudličky na rozmarýnu

2-4 porce
do 1 hodiny
Králičí nudličky na rozmarýnu
Králičí nudličky na rozmarýnu Autor: Gurmet
Králík má v české kuchyni velkou tradici, ať už se smetanovými omáčkami, nebo pečený na česneku. Zkuste ho tentokrát uvařit na italský způsob. Odmění se vám sytou letní chutí, která potěší i překvapí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Maso z králičích prsou nakrájené na nudličky osmahněte na velké pánvi na oleji společně s česnekem nakrájeným na plátky. Osolte, přidejte feferonku zbavenou semínek a nakrájenou na nudličky, přisypte rozmarýnové lístky, podlijte vínem a nechte ho vyvařit.
  2. Přidejte rajčata nakrájená na kousky a asi 20 minut zahryté pomalu duste pěkně dohusta. Pokud to bude nutné, podlijte horkou vodou. Ozdobte nasekanou petrželkou.
  3. Jídlo, které je populární na italském ostrově Ischia, podávejte s bílým pečivem, nejlépe italskou ciabattou, a k tomu popíjejte bílé víno.
Reklama

Časopis Gurmet – Vaše škola vaření!

Gurmet - září 2013Zářijový Gurmet přináší krásné recepty na zužitkování podzimní úrody, ať už jsou to hrušky nebo ostružiny, reportáž z moštování jablek včetně skvělého receptu, v němž využijete čerstvý mošt, i nápady, jak zapojit děti do přípravy lehké pomazánky, kterou doprovází i návod na výrobu bezvadného obalu na svačinu.

Perfektní domácí rajčata můžete zkusit v řadě zajímavých jídel, za regionální kuchyní se podíváte na rázovité Valašsko i do stejně osobitého Jižního Tyrolska. Najdete tu řadu tipů, kam zajít na jídlo nebo co si pořídit do kuchyňské knihovničky, oblíbené recepty na každý všední den i na elegantní nedělní oběd.

Přípravou dvou jídel vás provedou profesionálové – Lukáš Hlaváček z michelinského Alcronu vaří klasické telecí ragú s knedlíkem, Tomáš Kalina z novátorské restaurace Noodles exotickou thajskou specialitu. Redakce si popovídala také s hostujícím australským šéfkuchařem Shannonem Bennettem. Půvabný "recept s příběhem" na pikantní kuřátko přidala i Halina Pawlowská.

Zářijový Gurmet je opět od první do poslední stránky plný skvělých receptů, nápadů, tipů a krásných fotek!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet jen za 299 Kč a získejte krásný dárek ZDARMA! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama