Head
- vepřové kotlety 5 kusů
- olej 3 lžíce
- pepř 1 dávka
Omáčka
- česnek 4 kus
- cukr krupice 2 lžíce
- balsamico 2 lžíce
- černé pivo 250 ml
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
Kotlety nařízneme, aby se nekroutily, a lehce naklepeme po obou stranách
Okořeníme a na pánvi opékáme do zhnědnutí
Poté maso přendáme do zapékací mísy, podlijeme polovinou vypečené šťávy a dáme péct asi na 15 až 20 minut do trouby na 170 °C
Oloupané cibule nakrájíme na silnější kolečka
Do pánve po kotletách přidáme lžíci másla a přisypeme cibuli, kterou pomalu smažíme při mírné teplotě dvacet minut
Zkaramelizovanou cibuli dochutíme nasekaným česnekem, cukrem a octem
Osolíme a opepříme, zalijeme pivem a povaříme asi pět minut
Omáčku odstavíme ze sporáku a stranou do ní vešleháme zbylé dvě lžíce másla, které ji zjemní a dodají jí lesk
Podáváme s masem a brambory, které jsme rozšťouchali s pokrájenou natí lahůdkové cibulky nebo petrželkou či pažitkou a rozškvařenou pokrájenou anglickou slaninou