Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kořeněné ovesné sušenky s rozinkami

13–15 porcí
do 30 minut
Kořeněné ovesné sušenky s hrozinkami
Kořeněné ovesné sušenky s hrozinkami Autor: Kitchenette.cz
Na povrchu křupavé, ale uvnitř trochu měkké a příjemně lepivé. Voňavý hřebíček přidává sušenkám okouzlující jiskru, bez které by to nebylo ONO!
Reklama

Suroviny (13–15 porcí)

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C/200 °C horkovzdušnou.
  2. Ve velké míse šlehejte máslo s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem, dokud nevznikne hladký a nadýchaný krém. Smíchejte mouku se sodou, kořením, solí a vmíchejte ji do máslového krému. Přidejte ovesné vločky, rozinky a dobře promíchejte.
  3. Na plech vyložený pečicím papírem dávejte lžičkou malé hroudy těsta ve velikosti vlašských ořechů. Dodržujte větší rozestupy, aby se sušenky nespekly. Pečte 1012 minut do světlezlata. Nepřepečte je.
  4. Po krátkém vychladnutí skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Reklama

Kořeněné ovesné sušenky s hrozinkami Foto: Kitchenette.cz

Kořeněné ovesné sušenky s rozinkami. Foto: Kitchenette.cz

 

Objevte nový food blog!

Markéta PavlejeKitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama