Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kořeněné ořechy
Ideální pochutina nejen k příležitosti oslavy konce roku. Jsou hotové během pár minut a žádná návštěva je neodmítne. Uvidíte, jak se po nich zapráší. A hodí se i jako pohotovostní jedlý dárek, který zvládnete připravit na poslední chvíli.
do 10 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- směs nesolených ořechů (kešu, pistácie, lískové oříšky, para, pekanové a makadamové ořechy) 250 g
- koření Garam masala 1 lžička
- mletý rozmarýn 1/4 lžičky
- mořská sůl
- třtinový cukr 1 lžíce
- Olivový olej 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rozehřejte hlubší pánev, větší talíř nebo zapékací mísu vyložte pečicím papírem.
- Do pánve rozprostřete ořechy, ztlumte na nižší stupeň, vsypte koření, rozmarýn a špetku soli, zlehka promíchejte, přidejte cukr a olej a za stálého obracení restujte ořechy dotmava. Pozor, ať se nespálí.
- Zlehka osolte a přesypte do připraveného talíře nebo mísy. Nechte je mírně zchladnout, přesypte do mísy a podávejte vlahé.
Kořeněné ořechy; foto: Pěkně vypečený blog
Pěkně vypečený blog
... aneb peču ráda pro svého muzikanta
Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.
Lucie Arichteva, 33 let