Postup přípravy
Králík: rozporcovaného králíka prošpekujeme, osolíme a obalíme dle chuti v čerstvé majoránce a česneku… Přidáme nové koření a nejlépe přes noc marinujeme. Do římského hrnce nebo pekáče s pokličkou vložíme králíka a na každý kus položíme plátek másla.Podlijeme vodou a přidáme najemno nakrájenou cibuli a trochu zbylého špeku. Vložíme do trouby a cca 2,5 hodiny pečeme přiklopené na 120 °C. Na posledních cca půl hodiny dopékáme na 150–160 °C s odklopeným víkem, aby králík dostal barvu.
Bramborové knedlíčky: vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme, přidáme 2 vejce, osolíme, přidáme krupičku a polohrubou mouku. Zpracujeme na vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme do válečků a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřilepily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily, a horké ihned podáváme. Pro tuto přípravu použijeme brambory uvařené den předem.
Špenát: špenát vložíme do hrnce, přidáme trochu vody a vaříme cca 10 minut, osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájený česnek dle chuti. Nakonec dáme jedno vejce a můžeme přidat i trochu smetany na zjemnění chuti.