Puding
- cukr 4 lžíce
Těsto
- mouka 250 g
- jedlá soda 1 lžička
- kakao 1 lžička
Postup přípravy
Žloutky smícháme s cukrem, olejem a 100 ml vlažné vody, vše vyšleháme. Poté přidáme polohrubou mouku smíchanou s jedlou sodou a nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků. Těsto si rozdělíme na dvě půlky, jednu půlku vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, do druhé půlky zamícháme kakao a nalijeme na první půlku. Obě těsta promícháme tak, aby vznikl mramorový efekt. Uvaříme pudink dle návodu a ještě horké nalijeme na těsto, pečeme na 180 stupňů na 35 minut. Necháme vychladnout.
Krém: V misce vyšleháme smetanu dotuha, přidáme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem, lehce promícháme a natřeme na vychladlý koláč, nakonec nastrouháme kokosovou tyčinku a dáme do lednice ztuhnout.