Suroviny
- cukr 100-150 g
- mandle 200 g
- bílek 5 ks
- mascarpone 1 ks
- zakysaná smetana 1 ks
- likér ( - volitelné ) pár kapek
- cukr
- jahoda 250 g
- kokos
Postup přípravy
Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny, přidáme najemno nastrouhané mandle a jemně vmícháme. Mezitím si předehřejeme troubu na 140 stupňů, formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Na formu naklademe těsto, které dáme na asi 30 minut do předehřáté trouby. Poté troubu vypneme, otevřeme a koláč necháme pozvolna dojít. Vychladlý korpus potřeme směsí z mascarpone, zakysané smetany, vanilkového cukru a aroma. Poklademe jahodami či jiným ovocem a dáme ztuhnout do lednice.