Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kaše z quinoy a kokosového mléka
Suroviny (2 porce)
- quinoa 1 hrnek
- kokosové mléko (nebo mandlové či ovesné) 2 hrnky
- kardamom 2 tobolky
- špetka skořice
- špetka mořské soli
- špetka pepře (nemusí být)
Servírování:
Postup
- Quinou nejprve spařte horkou vodou, abyste předešli případné nahořklé chuti. Pak ji dejte do hrnce spolu s kokosovým mlékem, kořením a špetkou soli. Přiveďte ji k varu, přiklopenou jemně vařte 20 minut doměkka a do odpaření tekutiny.
- Mezitím lehce orestujte na pánvi plátky sušeného kokosu dozlatova. Ten dodá kaši moc příjemnou a křupavou tečku navrch. Z uvařené quinoy vyjměte tobolky kardamomu a můžete servírovat. Pokud podáváte kaši v kombinaci se zralým mangem, nebude třeba ji nijak doslazovat, protože mango poskytne dostatek výrazně sladké chuti. Pokud ale chcete, lze přidat třeba med, javorový či datlový sirup. Hodí se i různá semínka nebo třeba kustovnice.
Kaše z quinoy a kokosového mléka, foto: Kitchenette.cz
Objevte nejkrásnější český food blog!
Kitchenette.cz je jeden z nejhezčích a nejosobitějších food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje je známou vizážistkou, která se z prostředí módy přesunula do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.
I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.
Markéta vydala také nádhernou kuchařku Rok v kuchyni, která by neměla chybět v knihovně žádného milovníka jídla, je totiž úžasná a velmi inspirativní.
A v neposlední řadě se podívejte na Markétin e-shop Kitchenetteshop.cz, kde najdete zajímavé, užitečné i krásné věci k vaření i k servírování.