Suroviny
- quinoa 1 hrnek
- kokosové mléko (nebo mandlové či ovesné) 2 hrnky
- kardamom 2 tobolky
- špetka skořice
- špetka mořské soli
- špetka pepře (nemusí být)
Servírování
- střední zralé mango 1 ks
- hrst orestovaného kokosu
- med nebo javorový sirup
Postup přípravy
- Quinou nejprve spařte horkou vodou, abyste předešli případné nahořklé chuti. Pak ji dejte do hrnce spolu s kokosovým mlékem, kořením a špetkou soli. Přiveďte ji k varu, přiklopenou jemně vařte 20 minut doměkka a do odpaření tekutiny.
- Mezitím lehce orestujte na pánvi plátky sušeného kokosu dozlatova. Ten dodá kaši moc příjemnou a křupavou tečku navrch. Z uvařené quinoy vyjměte tobolky kardamomu a můžete servírovat. Pokud podáváte kaši v kombinaci se zralým mangem, nebude třeba ji nijak doslazovat, protože mango poskytne dostatek výrazně sladké chuti. Pokud ale chcete, lze přidat třeba med, javorový či datlový sirup. Hodí se i různá semínka nebo třeba kustovnice.