Kaše z quinoy a kokosového mléka
Zdroj: Kitchenette.cz
Kaše z quinoy a kokosového mléka
Zdroj:
Kitchenette.cz
Moje hodnocení
16x
Bezlepková a přitom výživná snídaně nabušená vitaminy je opravdu skvělý začátek dne. Když se poštěstí sehnat zralé mango, neváhejte a vyzkoušejte ji, kokos se sladkým mangem totiž vytvářejí dokonalou harmonii.
2 porce
30 minut
Suroviny
quinoa
1 hrnek
kokosové mléko (nebo mandlové či ovesné)
2 hrnky
kardamom
2 tobolky
špetka skořice
špetka mořské soli
špetka pepře (nemusí být)
Servírování
střední zralé mango
1 ks
hrst orestovaného kokosu
med nebo javorový sirup
Postup přípravy
Quinou nejprve spařte horkou vodou, abyste předešli případné nahořklé chuti. Pak ji dejte do hrnce spolu s kokosovým mlékem, kořením a špetkou soli. Přiveďte ji k varu, přiklopenou jemně vařte 20 minut doměkka a do odpaření tekutiny.
Mezitím lehce orestujte na pánvi plátky sušeného kokosu dozlatova. Ten dodá kaši moc příjemnou a křupavou tečku navrch. Z uvařené quinoy vyjměte tobolky kardamomu a můžete servírovat. Pokud podáváte kaši v kombinaci se zralým mangem, nebude třeba ji nijak doslazovat, protože mango poskytne dostatek výrazně sladké chuti. Pokud ale chcete, lze přidat třeba med, javorový či datlový sirup. Hodí se i různá semínka nebo třeba kustovnice.