Suroviny
- kapusta 1 ks
- rohlík (den staré) 3–4 ks
- mléko (na zalití pečiva)
- olej
- cibule 1 ks
- máslo
- vejce 2 ks
- strouhanka (na zahuštění)
- uzené maso (nebo nastrouhaného sýra) 100g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- majoránka
Trefit správnou konzistenci kapustových karbanátků tak, aby nebyly suché anebo se při smažení nerozpadávaly, je trochu kumšt, ale vy to zvládnete.
Další nálož receptů z české a moravské kuchyně, které si zaslouží návrat do našich kuchyní, najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Postup přípravy
- Očištěnou a zavadlých listů zbavenou kapustu krátce povařte ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě doměkka. Sceďte ji a nechte okapat. Kapustu pak nadrobno nasekejte. Pečivo nakrájejte a v míse zalijte mlékem.
- V pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, až zesklovatí. V míse promíchejte změklé máslo se solí, vejci, vymačkaným pečivem, osmaženou cibulkou, kapustou, případně drobně nakrájeným masem či uzeninou a/nebo nastrouhaným sýrem a kořením. Přidejte tolik strouhanky, aby vznikla pevnější, tvarovatelná, ale stále vláčná směs.
- Tvarujte karbanátky, dobře to jde namočeným rukama. Obalte je ještě ve strouhance a nechte v chladu trochu zpevnit. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Jsou vynikající třeba se šťouchanými bramborami nebo kaší, ale i s chlebem.