reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kapustové karbanátky
Autor: Johana Pošová Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Hodnoceno: 0x
Jejich kouzlo spočívá v neporovnatelné chuti kapusty, i když se do nich jaksi ze setrvačnosti někdy přidává i mleté maso či uzeniny. Ale není to vysloveně nutné, kapusta si vystačí sama.
do 1 hodiny
4 porce

Trefit správnou konzistenci kapustových karbanátků tak, aby nebyly suché anebo se při smažení nerozpadávaly, je trochu kumšt, ale vy to zvládnete.

Další nálož receptů z české a moravské kuchyně, které si zaslouží návrat do našich kuchyní, najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...

reklama

Postup

  1. Očištěnou a zavadlých listů zbavenou kapustu krátce povařte ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě doměkka. Sceďte ji a nechte okapat. Kapustu pak nadrobno nasekejte. Pečivo nakrájejte a v míse zalijte mlékem.
  2. V pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, až zesklovatí. V míse promíchejte změklé máslo se solí, vejci, vymačkaným pečivem, osmaženou cibulkou, kapustou, případně drobně nakrájeným masem či uzeninou a/nebo nastrouhaným sýrem a kořením. Přidejte tolik strouhanky, aby vznikla pevnější, tvarovatelná, ale stále vláčná směs.
  3. Tvarujte karbanátky, dobře to jde namočeným rukama. Obalte je ještě ve strouhance a nechte v chladu trochu zpevnit. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Jsou vynikající třeba se šťouchanými bramborami nebo kaší, ale i s chlebem.

PRIMA TIP: I výrazné chuti kapusty prospěje trocha koření. Kromě majoránky to může být i tymián nebo saturejka (všechny tři bylinky mohou být čerstvé nebo sušené) nebo typicky „staročeský“ muškátový oříšek. Ten je třeba, na rozdíl od muškátového květu, nastrouhat na speciálním malém struhadle. S množstvím buďte opatrní, stačí ho opravdu jen špetička.

Kapustové karbanátky  Foto: Kapustové karbanátky; foto: Johana Pošová

Uložit

reklama