Postup přípravy
Kuřecí špalíčky nasolíme a potřeme nastrouhaným česnekem (trochu česneku si necháme stranou do marinády).
Směs na pečení – kečup smícháme v hrnci se čtvrtlitrem vody, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, cukr, sůl, pepř a česnek. Směs povaříme asi pět minut. Ještě horkou marinádu nalijeme na okořeněné kuřecí špalíčky, které jsme vložili do pekáče a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu doměkka nepřikryté na 180°C.
Šťouchané brambory: Uvaříme brambory doměkka. Cibulku a slaninu nakrájíme na malé kostky a orestujeme na oleji. Do uvařených ještě teplých brambor přidáme směs z cibule a slaniny a rozšťoucháme, na ochucení přidáme rozdrcený česnek a špetku majoránky. Dosolíme dle chuti.