Suroviny
- kachní stehna 4 ks
- vepřová kůže (pokrájená) 70 g
- uzená slanina 70 g
- klobása (obyčejné nebo česnekové) 150 g
- bílé fazole (namočené přes noc) 150 g
- řapíkatý celer (na kostičky) 1/2 ks
- cibule (nadrobno) 1/2 ks
- mrkev (na kostičky) 1/2 ks
- česnek (nadrobno) 2 stroužky
- rajčata 1 ks
- olivový olej 2 lžíce
- mořská sůl 3 špetky
- černý pepř
- citronová šťáva 1 lžíce
- tymián (čerstvý) 10 snítek
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 140 °C. Velkou pánev rozehřejte na vysokém plameni a přilijte olej.
- Přidejte 1/3 vepřové kůže a restujte po dobu 5 minut, dokud nezhnědne. Přendejte do mísy a pokračujte se zbytkem v dalších dvou várkách.
- Do pánve dejte uzenou slaninu, orestujte a přendejte do mísy. Přidejte klobásky a opékejte po dobu 5 minut (průběžně je otáčejte). Poté vyndejte a šikmo pokrájejte.
- Připravte i kachnu (okořeňte solí a pepřem): pečte z každé strany 3–4 minuty, dokud se maso lehce nezatáhne. Přendejte do mísy.
- Do většího kastrolu nasypejte cibuli, česnek a restujte za stálého míchání po dobu 5 minut. Poté přidejte již upravené ingredience: vepřové, uzenou slaninu, klobásy, kachní stehna, tymián a zalijte citronovou šťávou. Fazole sceďte a přidejte je do kastrolu společně s rajčetem, celerem a mrkví. Podlijte trochou vody (můžete použít i trochu vývaru, pokud máte).
- Pečte zakryté v předehřáté troubě doměkka. Odkryjte a pečte dokřupava a dozlatova. Vyjměte z trouby a podávejte s vybranou přílohou.