Suroviny
- kachna (naporcovaná)
- sójová omáčka 2 lžíce
- zázvor (nastrouhaný) asi 3cm kousek
- česnek 1 stroužek
- rybí omáčka 1 lžíce
- cukr 1 lžička
- sůl 1 lžíce
- mletý koriandr
- ředkvičky 1 svazek
- pomeranč 1 ks
- sezamový olej
Postup přípravy
- Jednoduše si kachnu naporcujte na stehna a prsa a v misce si připravte marinádu. Smíchejte sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, vymačkaný stroužek česneku, rybí omáčku, cukr, sůl, koriandr a sezamový olej. Pečlivě promíchejte metličkou. Můžete přidat i trochu mletých chilli papriček.
- Pod kachnu dejte na dno pekáče pomeranče a ředkvičky. Pak každou část kachny pečlivě marinádou pomažte a rozložte na pomeranče.
- Podlejte trochou vody a dejte péct asi na 2 hodiny asi na 180 stupňů, kontrolujte, aby se nepřipálila.
- Podávejte ideálně s jasmínovou rýží.