Suroviny
- mrkev 2 ks
- petržel
- celer 1/4 ks
- petrželová nať (nebo z celeru)
- hrášek
- hrubá mouka 1 hrnek
- máslo 125 g
- vejce 2 ks
- zeleninový vývar
- sůl
- sečuánský pepř 1 lžíce
- muškátový oříšek
Postup přípravy
- Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.Na polovinu zpěněného másla dáme zeleninu a orestujeme, až pustí barvu, pak zalijeme vývarem.
- Ochutíme solí pepřem a muškátovým květem a necháme provařit.
- Mezitím si připravíme z jednoho vejce a hrubé mouky drobení, vypracujeme tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle.
- Drobení osmažíme dozlatova na zbylém másle. Zavářku přidáme do polévky, povaříme a do polévky můžeme ještě vmíchat jedno vejce.
- Těsně před podáváním přidáme do polévky najemno nasekanou zelenou nať.
Autor receptu: Pavla Somolová