Domácí rohlíky
- mouka 250 g
Domácí rohlíky
- sádlo 1 lžíce
Postup přípravy
Na sádle zpěníme cibulku, přidáme játra, sůl, pepř, nakrájený česnek a majoránku. Játra opečeme a sundáme ze sporáku. Necháme vychladnout a dáme je do mixéru. Rozmixujeme najemno a přidáme asi dvě lžíce majonézy, případně dochutíme solí či pepřem.
Do mísy dáme mouku, uděláme si důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme vlažné mléko a necháme vyběhnout kvásek. Potom přidáme ostatní ingredience a zaděláme těsto. Necháme asi půl hodiny vykynout a tvoříme rohlíky klasickým způsobem. Potřeme je vejcem a posypeme solí, kmínem, mákem, sezamem, čím kdo chce. Pečeme asi 15 – 20 minutdozlatova v troubě vyhřáté na 200°C.