Kuřecí kousky na zázvoru
- kuřecí řízek 2 kus
Jarní závitky
- mrkev 1 kus
Kuřecí kousky na zázvoru
- omáčka 0.5 dávka
Jarní závitky
- pórek 1 dávka
Kuřecí kousky na zázvoru
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1.Jarní závitky: Rýžové nudle si na půl hodiny namočíme do studené vody. Jidášovy uši převaříme a následně nakrájíme nadrobno. Do mísy vložíme mleté maso, nakrájené houby, jemně nastrouhanou mrkev, kedlubnu, najemno pokrájený pórek a jarní cibulku. Nudle nastříháme na malé kousky. Vše řádně zamícháme a přidáme vejce podle potřeby. Směs nesmí být tuhá, a ani příliš tekutá. Poté si na vál rozložíme rýžový papír, navlhčíme pivem, doprostřed papíru vložíme lžíci směsi a rolujeme. Přibližně uprostřed papír z obou boků přeložíme, aby nám směs nevytekla, a dále rolujeme až dokonce. Závitky usmažíme v oleji dozlatova.
2. Kuřecí kousky na zázvoru: Stehenní řízky si nakrájíme na kostičky. K masu přidáme všechny ingredience a necháme maso odležet v lednici alespoň na půl hodiny. Pánev si rozhřejeme, polijeme lžící oleje a prudce restujeme maso, dokud nebude hotové.