Suroviny
- krevety (vyloupané) 600 g
- olej 2 lžíce
- máslo 2 lžíce
- chilli papričky (naložené sladko-pikantní papričky peppadew) 12 ks
Na marinádu
- cibule (nasekaná najemno) 1 ks
- česnek (lehce rozmáčknutý) 2–4 stroužky
- rajčata (zralé, nakrájené, bez semínek) 1 ks
- červené chilli papričky (malá) 1 ks
- tymián 2 větvičky
- kari koření (středně ostré) 2–3 lžičky
- hnědý cukr 1 špetka
Postup přípravy
- Smíchejte všechny ingredience marinády v mělké misce, obalte v ní krevety a nechte je 15–30 minut marinovat.
- Na velké pánvi rozehřejte olej, dejte do něj stroužky česneku a nechte je vzpěnit asi 1 minutu. Krevety s marinádou dejte do rozpáleného oleje. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 3–4 minuty, dokud nebudou krevety růžové.
- Sundejte poklici, vmíchejte papričku a máslo a na mírném ohni nechte pár minut vařit. Ozdobte jarní cibulkou. Podávejte s limetovými klínky a basmati rýží.
- PRIMA TIP: Limetové klínky seřízněte a lehce osmažte.