Suroviny
Postup přípravy
Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kousky a podusíme (rozvaříme) je ve 400 ml vody na kaši. Pudinky rozmícháme v dalších 400 ml vody, nalijeme je do horké jablečné kaše a povaříme ještě dvě minuty. Poté stáhneme z ohně, přidáme citronovou šťávu, vanilkový cukr, vmícháme cukr, rozinky a ořechy dle chuti a vše spolu promícháme.
Do dortové formy vložíme alobal nebo mikroténovou fólii, na dno naskládáme piškoty, polijeme je připravenou pudinkovou směsí s jablky, zase přidáme další piškotovou vrstvu, zalijeme ji a takto střídavě pokračujeme, až skončíme vrstvou piškotů. Moučník dáme vychladit. Před podáváním jej vyklopíme, potřeme polevou a ozdobíme šlehačkou.