Suroviny
- kuřecí stehno (bez kůže) 2 ks
- koření (italské sušené koření) 1 lžička
- sůl
- pepř (mletý)
- olivový olej 1 lžíce
- klobása (malé klobásky, rozpůlené) 4 ks
- cibule (oloupaná a nasekaná) 1 ks
- červená paprika (sladká, bez semínek, nasekaná) 1 ks
- česnek (oloupaný a prolisovaný) 1 stroužek
- žampiony 90 g
- drůbeží vývar (horký) 600 ml
- loupaná rajčata 190 g
- balzamikový ocet 2 lžíce
- rajský protlak 1 lžíce
- fazole (plechovka cannellini fazolí (malé bílé italské), odkapané) 410 g
- škrob 2 lžíce
- čerstvé oregano (pár lístků na ozdobení)
Postup přípravy
- Kuřecí stehna posypte italskou směsí koření, solí a černým pepřem. Ve větším hrnci rozpalte olej. Vložte do něj kuře a pár minut je opékejte, občas obracejte. Přidejte klobásky a cibuli a opékejte dalších asi 5 minut.
- Do hrnce vmíchejte papriku, česnek, žampiony, vývar, rajčata, balsamico a rajčatový protlak. Přiveďte do varu, přiklopte pokličkou a na mírném ohni vařte 20 minut. Potom přidejte fazolky, škrob a vařte dalších 5 minut za občasného míchání. Pokud chcete, ozdobte oreganem. Podávejte s chlebem.
- Prima tip: Klobásku můžete nahradit nasekanou slaninou nebo 2 kuřecími křídly.