Suroviny
- mascarpone 250 g
- káva 200 ml
- smetana na vaření 150 ml
- víno Marsala 3 lžíce
- moučkový cukr 4 lžíce
- vanilkový lusk 1 ks
- cukrářské piškoty 22 ks
- kakaový prášek
Postup přípravy
- V míse šlehejte smetanu spolu s 3 lžícemi cukru moučky, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte mascarpone, vnitřek vanilkového cukru a 1 lžíci vína. Vše opět prošlehejte.
- Připravte si pohárky nebo větší mísu.
- Do vlažné kávy přidejte zbývající víno a cukr. Cukrářské piškoty postupně máčejte do kávy a vyložte jimi mísu nebo poháry (podle potřeby je můžete nalámat). Na piškoty dejte vrstvu krému, pak opět piškoty. Postupně vrstvěte až k okraji.
- Pokud vám zbyde kávová směs, nalijte ji navrch dezertu, poprašte kakaovým práškem a uložte nejméně na dvě hodiny do lednice, pokud máte dort v míse; na půl hodiny, pokud je ve sklenici.