Suroviny
- štika (filety) 600 g
- olivový olej 2 PL
Suroviny
- olej 2 lžíce
Suroviny
- vejce 2
Suroviny
- vejce 2 kusy
Suroviny
Suroviny
- chleba 1 kus
Suroviny
- hladkolistá petržel 1 svazek
Postup přípravy
- Rybí filety nakrájejte na proužky široké asi 2,5 cm a osolte.
- Připravte si směs na obalení ryby. Do misky kuchyňského robota dejte natrhané kousky toustového chleba, nastrouhaný sýr, petrželku a vše společně rozmixujte.
- V malé misce vyšlehejte vajíčko spolu s trochou mléka. Rybí filety namáčejte nejprve ve vajíčku a poté je obalujte v připravené strouhance.
- Předehřejte si troubu na 250 stupňů C. Obalené filety poskládejte na plech vyložený pečícím papírem a všechny pokapejte olejem smíchaným s rozpuštěným máslem. Pečte asi 20 minut, dokud strouhanka nezezlátne.
Autor receptu: Martin Polačko