Suroviny
- vepřové koleno 500 g
- játra 250 g
- koření nové 3 kuličky
- pepř 1 špetka
- tymián 1 špetka
- rum 40 ml
- smetana 40 ml
- strouhanka 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- brusinky 50 g
- mandle 50 g
Postup přípravy
Vepřové koleno naporcujeme a vaříme ve slané vodě spolu s bobkovým listem dvě hodiny. Půlku jater pokrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Koleno i játra necháme zchladnout. Koleno se zbylou půlkou syrových jater rozmixujeme, přidáme nadrcené koření, smetanu, rum a strouhanku. Nakonec vmícháme osmažené kostičky jater, mandle a brusinky. Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Skleněnou či jinou ohnivzdornou nádobu vyložíme pečicím papírem a v ní hodinu a půl i déle pečeme paštiku. Po upečení necháme paštiku zchladnout a podáváme nakrájené na plátky s brusinkami a s domácím chlebíkem.