Suroviny
- vepřové koleno 500 g
 - játra 250 g
 - koření nové 3 kuličky
 - pepř 1 špetka
 - tymián 1 špetka
 - rum 40 ml
 - smetana 40 ml
 - strouhanka 1 lžíce
 - olej 1 lžíce
 - brusinky 50 g
 - mandle 50 g
 
Postup přípravy
Vepřové koleno naporcujeme a vaříme ve slané vodě spolu s bobkovým listem dvě hodiny. Půlku jater pokrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Koleno i játra necháme zchladnout. Koleno se zbylou půlkou syrových jater rozmixujeme, přidáme nadrcené koření, smetanu, rum a strouhanku. Nakonec vmícháme osmažené kostičky jater, mandle a brusinky. Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Skleněnou či jinou ohnivzdornou nádobu vyložíme pečicím papírem a v ní hodinu a půl i déle pečeme paštiku. Po upečení necháme paštiku zchladnout a podáváme nakrájené na plátky s brusinkami a s domácím chlebíkem.