Suroviny
- listové těsto 2 kusy
- hruška 8 kusů
- citronová šťáva 1 dávka
- krupicový cukr 1 dávka
- hřebíček 1 špetka
- vanilkový pudinkový prášek 2 lžíce
- marcipán 50 g
- loupané mandle 50 g
- vejce 1 kus
- moučkový cukr 1 dávka
- šlehačka 1 dávka
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200 °C
Hrušky nakrájejte na plátky, pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědly a nebyly tak mdlé
Smíchejte je s cukrem, špetkou hřebíčku, pudinkovým práškem, marcipánem a mandlemi
Směs rozdělte na rozválené pláty těsta
Jeho okraje potřete vejcem a zaviňte spojem dolů
Položte na plech vyložený pečicím papírem
Potřete rozšlehaným vejcem a povrch těsta lehce propíchejte, aby mohla unikat pára
Před podáváním dezert poprašte moučkovým cukrem a ozdobte šlehačkou