Suroviny
- gorgonzola 100 g
- listové těsto 200 g
- hruška 2 ks
- chilli 1 ks
- máslo 1 lžíce
- mořská sůl
- pepř
- rozmarýn 2 větvičky
- vejce 1 ks
Postup přípravy
- Hrušky umyjte, podélně rozpulte, zbavte jadřince a nakrájejte je na tenké plátky. Na lehce rozpálenou nepřilnavou pánev dejte máslo a rozprostřete hrušky a 2 větvičky rozmarýnu. Tvrdší hrušky nechte na pánvi 5 minut (měkčí hrušky 2–3 minuty). Poté je odstraňte ze zdroje tepla a nechte je vystydnout.
- Mezitím si připravte velký plech vyložený pečicím papírem a předehřejte troubu na 170 °C. Pak rozválejte listové těsto přibližně na 2 mm silný obdélník, který rozdělte na 6 stejných částí. Střed každého kousku těsta propíchejte celý vidličkou, nechte však centimetrový okraj, který při pečení vyroste. Na každou propíchanou část těsta rozdrolte trochu gorgonzoly, dejte pár plátků hrušek, osolte, opepřete, přidejte chilli papričku nakrájenou na drobné kousky a okraj potřete rozšlehaným vejcem. Pečte 12–14 minut a podávejte ještě vlahé.