Nudle
Domácí nudle
- cibule 2 ks
Head
- mrkev 3 ks
Postup přípravy
Zpěníme nakrájenou cibuli, zalijeme asi třemi litry vody, vložíme žebro a hovězí zadní. Přidáme 1 mrkev, 1 petržel a 1cibuli. Necháme 1,5 hodiny vařit. Potom vyndáme zeleninu a nastrouháme syrovou mrkev, petržel a celer a necháme další 1,5 hodiny vařit. Osolíme a opepříme. Nakonec vyndáme maso a obereme ho do misky. Na talíř dáme kousky masa, zalijeme je horkým vývarem a posypeme čerstvou petrželkou. Podáváme s domácími nudlemi.
Nudle: Mouku a dvě vejce spojíme, zalijeme asi třemi lžícemi vody a vytvoříme tuhé těsto, které necháme asi půl hodiny odležet. Potom těsto vyválíme, nakrájíme na nudličky a necháme proschnout. Nudle povaříme zvlášť asi pět minut a podáváme rovnou do talíře.