Head
- sůl - -
- hovězí maso - -
- petržel - -
- vejce - -
- kořenová zelenina - -
- morková kost - -
- mouka - -
Postup přípravy
Hovězí maso a kost omyjeme, oškrábeme kořenovou zeleninu, také omyjeme a vše vložíme do papiňáku a dáme vařit asi na hodinu a čtvrt. Jak se bude vařit polévka, připravíme si domácí nudle – mouka, vejce, špetka soli – vypracujeme těsto, vyválíme placku a necháme ji odpočinout. Jak trochu placka oschne, nakrájíme z ní tenounké nudle a ještě je chvilku necháme schnout na novinách.
Vývar je hotový, vyndáme maso, zeleninu a obojí najemno nakrájíme a vložíme do vývaru. Nakonec dáme vařit zvlášť do hrnce s vroucí osolenou vodou nudle asi tak na 2–3minuty.Nudle vyndáme, propláchneme studenou vodou, přidáme trochu oleje a promícháme. Nudle nikdy nedáváme do vroucí polévky, ale každému zvlášť na talíř.