Játrové knedlíčky
- játra 300 g
- česnek 2-3 stroužky
- žloutek 1 ks
- majoránka
- strouhanka
Head
- pepř
- koření nové
- bobkový list 1 ks
- sůl 2 špetky
- koření polévkové
Postup přípravy
Hovězí maso opláchneme a rozkrájíme na větší kusy. Vložíme do tlakového hrnce a přilijeme asi dva litry studené vody a přivedeme k varu. Přidáme koření i nakrájenou zeleninu na větší kusy a přiklopíme pokličkou. Vše necháme hodinu a půl až dvě hodiny vařit mírným varem. Vývar scedíme co nejhustším sítkem. Takto připravený vývar můžeme podávat samotný nebo s nakrájeným uvařeným masem, zeleninou a s játrovými knedlíčky.
Játrové knedlíčky: Z jater odstraníme blány a játra rozmixujeme. Podle chuti přidáme česnek, majoránku, sůl, žloutek a podle potřeby hmotu zahustíme strouhankou. Vytvarujeme knedlíčky, které zavaříme do polévky.