Suroviny
- hovězí maso 500 g
- morková kost 1 ks
- mrkev 1 ks
- celer
- petržel 1 ks
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- nudle
Postup přípravy
Maso si dáme vařit do tlakového hrnce asi se dvěma litry vody. Můžeme přidat ještě morkovou kost, aby byl vývar silnější. Osolíme a vložíme celou cibuli, kvůli barvě i se slupkou. Nakonec vložíme do hrnce mrkev, celer a petržel vcelku. Když je maso měkké, vyjmeme je a nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do vývaru. Zvlášť si uvaříme nudle, které přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve dáme do vývaru. Nakonec dáme do polévky nasekanou zelenou petržel a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem.